Tags

, , , , , , , , ,

Am descoperit Cup & Candle absolut întâmplător. Și cu un singur click m-am îndrăgostit iremediabil.

Atat de delicat și feminin, conceptul Cup & Candle este pe cât se poate de simplu. Lumânări ușor parfumate în cănuțe vintage. Dar încărcătura lor emoțională și energia lor pozitivă sunt convisă că sunt transmise de femeia din spatele proiectului. Ea este Oana Botezatu editor coordonator la binecunoscuta revistă Marie Claire și îsi folosește spritul creativ nu numai în timpul serviciului ci și în timpul liber.

Oana-Botezatu-handmade-creator-@Cup-Candle1512595_470006383110023_1007455059_n

– sursa imaginilor – Cup&Candle pe Facebook

După spusele Oanei, cea care a inspirat ideea cănuțelor cu lumânări a fost Martha Stewart. Au urmat luni de research despre ceară de soya, esențe de parfum, furnizori… Nu a mai durat mult și prima lumânare a fost creată, într-o ceșcuță cumpărată dintr-un magazin de antichități, care stătea pe o etajeră la ea în living.

Fiecare lumânare este handmade. Fiecare ceșcuță este fie unică, fie în ediție limitată doarece Oana își cumpără minunatele ceșcuțe de porțelan din târguri vintage oriunde călătorește sau direct de la colecționari. Lumânărica mea, de exemplu, este dintr-un porțelan polonez alb cu detalii subtile, aurii. Este unică, elegantă și miroase absolut superb!

 

Un alt lucru important este că Oana folosește pentru creațiile ei ceară de soya care, spre deosebire de parafina cu care ne-am obișnuit cu toții, este mai puțin toxică. Și arde de două ori mai lent decat ceara obișnuită! Deasemenea, parfumurile fine adăugate în componența lumânărilor sunt esențe naturale. Ceșcuțele sunt reciclate și reciclablile, astfel că după ce se termină lumânarea rămâi cu minunata piesă de porțelan. Cine spune că nu poți simți atmosfera unei cafenele pariziene în fiecare dimineață la tine pe terasă!?

Dar cel mai important lucru este că lumânările Cup & Candle sunt făcute cu pasiune, cu sufletul deschis și cu zâmbetul pe buze. Acestea sunt sentimentele pe care mi le-au transmis încă de când le-am vazut în pozele de pe Facebook.

Pe Oana și pe Cup & Candle le găsiți pe blog, pe Facebook și pe Instagram dar și în librăriile Cărturești Verona și în ceainăriile Bernschutz & Co.

923176_508901159220545_1034487251_n

Și pentru că tot se apropie Săptămâna Luminată Oana are o surpriză pentru voi. Ce poate fi mai potrivit pentru Sărbătoarea Pascală decât o reducere la lumânări?!

safe_image.php

See you soon, Beautiful!

xx, Annie