Tags

Tecuci, 7 Februarie 2017

The day wasn’t all sugar and sweets… Dar cum există “balance” în orice lucru…

În secunda doi de când intru în curtea blocului, îmi atrage atenția lumina aprinsă la parter… dar, mai ales, umbra de un metru optzeci și ceva a Omului Meu, care se fâțâia de colo-colo, dereticând prin bucătarie(!?).

Primul gând – panică, evident… “Aoleu, iar mi s-a prăvălit cămara în mijlocul casei!!!”…

Intru, și încă din ușă mă izbește mirosul de ulei încins… Al doilea gând, mă liniștește… oarecum: “Ok e doar A’ Meu, iar dă târcoale cuptorului!…”

În bucătărie este curat… Suspect de curat!?

  • Știi A’ Meu, miroase a ceva bun ce-mi pregătea Mama când nu mă simțeam bine, încep eu… un fel de “pizza pe pâine” ( așa îi ziceam… Mai aveam eu o nebunie cu care o exasperam pe Mama cand eram mică… “prăjitură pe capac”… Dar despre asta vă povestesc altă dată! )…

La care el răspunde calm:

  • Știi Iubita, azi împlinim cinci ani si douăzeci de zile ( Serios, le-a numărat?! Și chiar are dreptate, că am verificat și eu! ) și sărbătorim. La mulți ani, zice și deschide ușa cuptorului, unde sfârâiau grăbite, două fermecătoare pițoaice…

Earlier today:

Omul Meu a frământat cu mânuțele sale “delicate” aluatul perfect, l-a lăsat la dospit și l-a decorat cu toate bunătățile pițalicești… M-hmmm! Absolut delicioase!

Știu, cuvintele “pițoaice” și “pițalicești” nu există… mi-au venit pe moment!

Mai trebuie să spun că astăzi nu prea am avut timp să stăm pe telefon… și habar n-aveam ce mă așteaptă acasă!

Da! There IS balance in everything!

Life Then va fi un “Capitol” din povestea vieții lui Mami și Tati până la apariția magică a Zânei. Sper că vă va plăcea această lectură!

Dacă da… sau nu, nu ezitați să-mi dați de știre!

xx,

Annie