Tags

, ,

Într-una din zilele alea în care trebuie să tragi de păr magia care s-a ascuns speriată bine de tot înăuntrul tău, mi-am dat seama mai mult decât oricând că mămicia nu e numai pârțuri de zâne ci vine la pachet cu tot soiul de provocări… care mai de care mai matinale, mai băloase… și, cireașa de pe tort, cu bonusul de chiuituri asurzitoare ce evident ar trebui declarat ilegal, atribuite durerilor de dinți și măsele.

Astăzi trag concluzie și spun că:

  • te-ai născut din inima mea, m-am născut din inima mamei mele care, la rândul ei, s-a născut din inima mamei ei, bunica mea, la fel născută și ea din mama sa, străbunica mea și stră-străbunica ta. Sunt inimi care cheamă altele, care-și transmit una alteia prin trup, sânge și suflet toate emoțiile, toate jurămintele tacite făcute sub stele și toate speranțele, chiar și pe cele deșarte. Așa e plămădită lumea…

  • te-ai născut să crești urmărindu-ți și adorându-ți mama, dorindu-ți să fii ca ea, probându-i fustele roz croite pe bié și pantofii albi cu toc din ziua în care a fost mireasă, alergând în jurul mesei din sufragerie mai-mai să te împiedici de mărgelele ei care-ți ajungeau până la călcâie.

  • te-ai născut să deții mii și mii de sertărașe cu idei și soluții pentru toți și toate, numai pentru tine nu.

  • te-ai născut să poți când nimeni altcineva nu mai poate iar când nu mai poți, să mai poți încă puțin.

  • te-ai născut să fii Abecedarul la serbarea de sfârșit de clasa întâi, să memorezi cu emoție cea mai lungă poezie și, dacă vrei, să asortezi și fundă albă la privirea aceea timorată.

  • te-ai născut să-ți tresară messengerul de o minunată amintire din copilăria la care acum privești cu alți ochi – ochi inconfundabili de Mamă și, nu în ultimul rând, să primești în pragul casei, pe vijgălăul de astăzi, cea mai delicioasă delicatese de prăjitură.

Sărut mâna mama pentru inima, doamna Învățătoare Vrinceanu pentru Abecedar, doamna Liliana pentru momentul nostalgic și doamna Dana ( și Cristi – the delivery boy care a biruit nămeții înfricoșători ) pentru momentul dulce.

Iar ție, Măslinuța mea cu ochișorii ca sâmbureii, îți mulțumesc cu fiecare por că ai venit la mine și la Tati atunci când ni te-am chemat.